En ineens was er… Een hangmat!

Zo nu en dan gebeuren er van die kleine dingen in je leven waarvan je denkt “Kijk, dat is nou leuk!” Zo is mij gevraagd om een heuse hangmat te reviewen. Het gaat hier om een Tropilex hangmat van Hangmatgigant.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik mezelf niet zou bestempelen als de koning van de reviews (ik heb eerder een poging gedaan met de kleinste [DJI Spark Review – YouTube] en een Rycote Micro Windjammer). Dit waren natuurlijk praktische producten waar ik als hobby vlogger gebruik van kan maken. Een hangmat daarentegen, spreekt mij meer aan op persoonlijk vlak. Want: slaap!

Waarom je een hangmat moet hebben

Als eerste moeten we even terug naar waarom een hangmat nou precies zo ontzettend chill is. Zoals de naam al zegt, “hangt” een hangmat. Dit betekend dat wanneer je erin ligt, deze heel kalmpjes heen en weer wiebelt. Dit wiebelen is eigenlijk hetzelfde als wiegen. Je weet wel, toen je nog van de poepluiers was.
Ver daar voor nog, leefde je in een buik van (waarschijnlijk) je moeder. Hier klotste je alle kanten op. Daarom helpt wiegen een baby slapen. Je herleeft een beetje dat “ik-ben-op-een-veilige-plek-er-kan-mij-niks-gebeuren” gevoel. Daarom: hangmat!

De hangmat van mijn keuze: Hangmat ‘Tortuga’ natura

Als we dan toch helemaal in de chill-mode gaan, doen we het goed. Daarom koos ik voor de Hangmat ‘Tortuga’ natura. Breaking Bad heeft mij geleerd dat Tortuga schildpad betekend. Zal wel iets te maken hebben met het tempo dat je deze hangmat uit wilt. Want dat wil je niet.
Hij ligt smerig lekker en heeft een prima kwaliteit. De stof (een combinatie van Katoen en Polyester) voelt robuust aan. Stevig maar comfortabel! Een van de dingen waar ik me toch wel wat zorgen om maakte wat het ophangen van de hangmat. Inmiddels hangt deze relaxt in de man-cave op zolder. De montageset is vrij rechttoe recht aan.

Dus vergeet je vakantie Curacao, vanaf morgen kun jij op je eigen hangmat chillen!

ididwhatnow

About ididwhatnow

A 30-something dutch guy figuring out life.